Premislaus pisze:
Dziwne, że mi gra nie działa z najlepszą grafiką. Firefox 10 plus akceleracja sprzętowa.
Szczerze powiem że też najpierw próbowałem na FF ale przesiadłem się na Chroma - wydaje mi się, że chodzi lepiej.
Premislaus pisze:
Nie wiecie może jak zresetować konto? Chciałem pograć inną postacią.
Resetu jeszcze nie ma - złożyłem requesta i zobaczymy - sadzę że przy następnym updacie się pojawi 
W razie czego pobierz drugi klucz - u mnie zadziałało ale klucz tylko z tej strony:
http://massively.joystiq.com/2012/01/20 ... ce-online/
Poza tym zauważyłem że np. dropowane itemki (do upgrade'ów) z misji nie są zupełnie losowe - np. z misji Picking up the Pieces najczęściej wypada Gun Crates, a dość rzadko ale jednak Oil (ten do Workshopa) i czasem Beer (niektórzy najemnicy przy zatrudnieniu muszą sobie golnąć
), a misje przeciw motocyklistom dają nam najczęściej Bike Parts. Większość misji da się zaliczyć (i zebrać tego dropa) exploitem z zamykaniem okienka, niemniej niektórych np. Nostalgii (atak w kanionie) niestety nie - a tylko tam znalazłem Penicylinę do Medical Center (i czasem Oil).
Jak coś to zrobię osobny temat gdzie czego szukać w misjach - liczę na wsparcie 
Poza tym gra się bardzo ciekawie - nawet jeśli twórcy założyli że wiele misji będziemy musieli przejść ponownie (dla dropa).
Generalnie w dalszych misjach polecam mieć przynajmniej jednego ludka z wysokim Perception (Buns jak snajper się tu sprawdza, ew. Ira jako scout) bo dalej wrogowie maja wysokie Dex (szczególnie jak walczymy z ludkami typu Commando) i się kamuflują.
Warto też mieć jednego zrobionego pod Assault Rifles i siłę - siła jest wymagana do tych najcięższych pancerzy więc gościu powinien brać na klatę większość ataków (a AR-y mają niezłą siłę i walą serią). Minus jest taki że hełmy pod siłę często mają najmniej pancerza z przodu (i się prosimy o strzał między oczy od snajpera)... Mniejsze AP, ale więcej życia i pancerza - jako uzupełnienie squadu nawet Dynamo działa 
Ja osobiście lubię mieć też jednego w typie Commando do robienia pułapek za załomami - SMG ma dość niewielką siłę ale długie serie, a typ Commando ma sporo AP więc przy 3 seriach w turze rozwalam zwykle cały nawet mocny pancerz (czasem pudłując
). Dodatkowo jak wrogowie wychodzą zza załomu to są ustawieni bokiem gdzie pancerz jest słaby, a często najsłabszy (sporo dobrych kamizelek ma plecy lepiej opancerzone niż boki) więc i 1 seryjka wystarczy, a zabić 3 gości z zasadzki w turze przeciwnika to całkiem niezłe osiągnięcie
I Maddogiem to wszystko... :E
Dla gostków robionych pod szybkość i kamuflaż (tzn Dexterity i Reflex) jest osobny rodzaj kamizelek (na początku kurtki zimowe, ale potem są lepsze
) do których wymagane jest właśnie dużo zręczności (i trochę refleksu) - są słabsze od tych pod siłę, ale polecam spoglądać co jest dostępne i w miarę dopasowywać statystyki bo każdy pancerz robi trochę różnicy (zwłaszcza jak nam wyskoczy jakiś Sprayer z SMG).
Są w grze rzeczy które mnie rozwalają biorąc pod uwagę, że to jest "jedynie" gra pod przeglądarkę. Np. w którejś misji gdzie walczymy z gangami ulicznymi na ulicy stoi sobie taki Bumbox - im bardziej się do niego zbliżymy tym głośniej słychać "umc, umc, umc" ...
Poza tym dla mnie osobiście największym plusem jest to... że nie ma możliwości save/load - nie kusi, więcej zagramy zamiast kombinować, a jak zginiemy to tylko trzeba kupić defibrylator i parę plastrów czy bandaży... 
Dodano: 09 lut 2012 18:03
Właśnie był drobny update JAO (wczytywało się strasznie długo
)
I jest zdecydowanie więcej broni (m.in. snajperki od 1 levelu), ale już exploit z zamykaniem okna misji i jej zaliczaniem nie działa (i w sumie dobrze).
Naprawdę sporo rzeczy się poprawiło, wypada sporo więcej broni i itemków z zabitych przeciwników (aż czasem nie ma kim podnosić żeby wszystko zabrać), chociaż zauważa się inne błędy - np. jak dwóch gości padnie w tym samym miejscu i wypadną z obu itemki na to samo pole... to nie można ich podnieść bo ikonka nam się nie zmienia na łapkę
Pewnie wcześniej też to było ale było mniej dropów więc się nie zauważało...
Niemniej chłopaki pracują ostro skoro takie update'y (a to nie poprawki nazw itp były) pojawiają się co 5 dni