Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Dosłownie przed chwilą na Jagged Alliance Center pojaiwł się wywiad ze Scorpionem, twórcą modyfikacji JA2: Vengeance i JA2: Renegade Republic. Wywiad został przeprowadzony przez tygodniem, pytania zadawał Len (ja - dla mało spostrzegawczych).

Jak nietrudno się domyślić porusza on głównie temat jego najnowszej modyfikacji, która na tym forum jest niezwykle popularna. Jak się okazało nawet w Niemczech nie ma tak dużego zainteresowanie mimo iż Scorpion mieszka właśnie tam, no ale jak sam powiedział - być może nie spodobał im się JA2: Vengeance. Scorpion udzielił nam ciekawych odpowiedziz których można wywnioskować wiele ciekawych informacji, szczególnie dużo napisał na jedno i bardzo dobrze bo takie wywiady dobrze sie czyta :) Zapraszam i Was do czytania!

II wywiad ze Scorpionem - Jagged Alliance Center
II interview with The Scorpion - Jagged Allliance Center

*
Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Jagged Alliance Center pisze:
Scorpion to jeden z najbardziej znanych i zasłużonych twórców modyfikacji. Nic dziwnego, że ludzie przeprowadzają z nim wywiady. Na łamach serwisu Tacticular Cancer pojawił się kolejny, a nasz serwis, z myślą o polskich fanach Jagged Alliance, zamieścił jego polską wersję. Tłumaczeniem zajęli się członkowie grupy Iron Squad, którzy chcą w ten sposób umilić nam czas oczekiwania na polską wersję Renegade Republik. The Scorpion opowiada o swoim pierwszym spotkaniu z Jagged Alliance i dlaczego ta gra tak go urzekła, ale przede wszystkim o procesie tworzenia moda, zarówno z punktu widzenia "solowego" projektu, jak i "grupowej pracy". Dowiemy się też, które ze swoich "dzieł" polubił najbardziej i dlaczego. Zachęcamy do lektury, jest co czytać! ;)

Wywiad ze Scorpionem (Tacticular Cancer)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Świetny wywiad. Fakt że wydaje się nieco niekompletny (wstęp i zakończenie gdzieś się zapodziały) ale nie będę się czepiał jak Len :D - dla mnie najważniejsze są odpowiedzi Scoriona a te są bardzo wyczerpujące.

W ogóle niejako przypadkiem dowiedzieliśmy się o hybrydzie RR i JA2 '005 - niezły pasztet (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) może z tego wyjść, rosyjski modzik może w wielu elementach konkurować z JA2 1.13, poza tym nie utrudnia modyfikowania.

Że też ten koleś ma tyle cierpliwości do tego wszystkiego... tylko pozazdrościć :D

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Dla mnie wywiad został przeprowadzony mało profesjonalnie. Sytuację uratował jedynie Scorpion, który ma tendencję do rozpisywania się. W przeciwnym razie, mielibyśmy wielką lipę. A tak powiem, że wywiad średni :]

*
Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Dokładnie, wydaje mi się wręcz, że autor wywiadu nie miał na niego zbyt pomysłu i całość robił "na siłę". Choć kilka ciekawych rzeczy można tam przeczytać ;)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie