Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 19 maja 2012 15:26

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Starchris
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik
  • Na JAC od: 25.06.2010

Cytuj:
Zapewne większość z Was kojarzy modyfikację o nazwie New Classic JA2, która przypadła do gustu bardzo wielu graczom, o czym może świadczyć ilość ściągniętych egzemplarzy z naszego działu Download. Tym razem nie jest to kolejna aktualizacja tej modyfikacji tylko jej konwersja na grunt chyba najbardziej znanej modyfikacji jaka do tej pory wyszła czyli Jagged Alliance 2 1.13. Z początku wydawało się, że jest to nie możliwe aby tak mocno klasyczną modyfikację "zmusić" do działania z JA2 1.13 ale po wielu tygodniach żmudnej i drobiazgowej pracy udało się tego dokonać.

New Classic 1.13(4870) v1.00 PL
Wersja New Classic 1.13 różni się od swojej oryginalnej wersji przede wszystkim dwoma aspektami. Pierwszy aspekt to najemnicy. W oryginalnej wersji wielu nowych najemników zostało wdrożonych na starych i porozstawianych w różnych sektorach w Arulco lub wdrożonych do organizacji MERC. W wersji 1.13 nie było to potrzebne ponieważ jak wiemy najemnicy z wszystkich części Jagged Alliance 2 są dostępni albo w AIM albo w MERC. Z kolei drugim aspektem są bronie i przedmioty. Oryginalna wersja ma swoje bronie i przedmioty natomiast wersja 1.13 ma właściwe dla siebie bronie i przedmioty.

Co do samej modyfikacji 1.13, która została użyta do stworzenia New Classic 1.13 to jest ona oczywiście w najnowszej dostępnej wersji czyli 4870 oraz posiada ona ustawienia domyślne czyli takie jakie posiada oryginalna wersja 1.13.

Zapraszam bardzo serdecznie do pobierania i testowania nowej modyfikacji, a zachęcam tym bardziej gdyż jest ona od razu w polskiej wersji językowej.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Na JAC od: 07.03.2009

Powiedz Starchris, co będzie pochodzić z New Classic a co z v1.13?
Szczególnie interesuje mnie mechanika gry, takie rzeczy jak pole widzenia, kursory, system inwentarza, ful ajtem drop i takie tam.

*
  AIM YIM
Starchris
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Stridingshadow pisze:
Szczególnie interesuje mnie mechanika gry, takie rzeczy jak pole widzenia, kursory, system inwentarza, ful ajtem drop i takie tam.

Wszystko powyższe jest takie jak w oryginalnej wersji 1.13(4870). Dla mnie było by to po prostu bez sensu aby tworzyć wersję 1.13 ze wszystkim co klasyczne. Po to zostało stworzone 1.13 aby korzystać z wszystkich jego nowości więc tym bardziej było by to dla mnie nie logiczne aby to wszystko usuwać i wdrażać "klasyczną technikę jazdy". Wiem, że jestem znany z tego, że nie stawiam na realizm ale w tym wypadku nie ma to zastosowania.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Na JAC od: 30.12.2010

Starchris pisze:
Wiem, że jestem znany z tego, że nie stawiam na realizm ale w tym wypadku nie ma to zastosowania.

Dla każdego coś dobrego. Dla mnie bomba. Dzięki, spróbuje ze sprzętem z 1.13 - może uda się zająć Omertę ;)

Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony 26 sty 2012 17:54 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*
  AIM
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Na JAC od: 07.03.2009

Starchris pisze:
Wszystko powyższe jest takie jak w oryginalnej wersji 1.13(4870). Dla mnie było by to po prostu bez sensu aby tworzyć wersję 1.13 ze wszystkim co klasyczne. Po to zostało stworzone 1.13 aby korzystać z wszystkich jego nowości więc tym bardziej było by to dla mnie nie logiczne aby to wszystko usuwać i wdrażać "klasyczną technikę jazdy". Wiem, że jestem znany z tego, że nie stawiam na realizm ale w tym wypadku nie ma to zastosowania.

To co dokładnie będzie pochodziło z New Classic?

*
  AIM YIM
micand1989
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Stridingshadow pisze:

Pewnie sektory, potwory, klony, misje. Tylko sprzęt z 1.13, prawda?

Obrazek
Obrazek

*
  AIM
Starchris
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Stridingshadow pisze:

micand1989 pisze:
Pewnie sektory, potwory, klony, misje. Tylko sprzęt z 1.13, prawda?

Tak, przede wszystkim mapy i interfejs oraz inne rzeczy, które tu i tu są takie same, jak na przykład rekrutacja rebeliantów od samego początku gry.

Przewiduje dostosować ją wedle opinii i zaleceń graczy (jeśli takie będą) aby jak najfajniej się grało.

*

eilysm
Szeregowy
  • Na JAC od: 05.02.2012

Czołem kursanty!
Zaczęłem new classic v1,13 i natknąłem się na błąd:

po wyczyszczeniu san mony /na razie dwa kwadraty/ w C5 jest Tony i po podejściu do niego pokazuje się możliwość wybrania sposobu komunikacji /przyjaźnie, grożnie itp/ i po przyciśnięciu kup/sprzedaj wywala do win-a - próbowałem na różne sposoby i nic z tego, podobnie w C6 spotkałem w barze Devlina i zachęca on do zakupów ale - jest pusty - nic nie kupisz.

pozdrawiam Mario

*

micand1989
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

eilysm pisze:
wywala do win-a - próbowałem na różne sposoby i nic z tego,

Spróbuj przeinstalować.

eilysm pisze:
C6 spotkałem w barze Devlina i zachęca on do zakupów ale - jest pusty - nic nie kupisz.

Po primo to - Devina
A jest pusty dlatego że masz niski progres gry. W miarę zdobywania miast - jego asortyment będzie się powiększał.

Obrazek
Obrazek

*
  AIM
eilysm
Szeregowy
  • Na JAC od: 05.02.2012

proszę mnie nie brać za nowicjusza.przeinstalowałem, przeskanowałem, restartowałem kompa, odczekałem dzionek nie skutkuje u Tonego wywala

*

Starchris
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

eilysm pisze:
po wyczyszczeniu san mony /na razie dwa kwadraty/ w C5 jest Tony i po podejściu do niego pokazuje się możliwość wybrania sposobu komunikacji /przyjaźnie, grożnie itp/ i po przyciśnięciu kup/sprzedaj wywala do win-a - próbowałem na różne sposoby i nic z tego,

Sprawdzałem przed chwilą Toniego na różne sposoby i jego inwentarz otwiera się bez problemu, na żadne crashe się nie natknąłem. Ciężko mi powiedzieć co może być przyczyną tego błędu u Ciebie.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Tylko u Tony-ego wywala? Sprawdź barmanów i jeszcze jakiegoś innego sprzedawcę.

Obrazek
Obrazek

*
  AIM
hasan_talib
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Na JAC od: 25.08.2010

No cóż, o ile dobrze mi się wydaje, to JA 2 jest napisane w C albo C++. A jedna z rzeczy, których nauczyłem się na politechnice, to że program w języku C lubi wywalić się lub nie zadziałać w zupełnie nieracjonalnych momentach, z sobie tylko znanych powodów ;-)

*

micand1989
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

@hasan_talib
U Ciebie też wywala?

Starchris sprawdził i ja też specjalnie zainstalowałem. Wynik - wszystko działa.

@eilysm
Czy zmieniałeś jakieś ustawienia w .ini?

Obrazek
Obrazek

*
  AIM
hasan_talib
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Na JAC od: 25.08.2010

Nie, piję tylko do tego, że Jagged Alliance ma tendencję do tak zwanych błędów z dupy.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 19 maja 2012 15:26