Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 36  Następna

Jaka muzyke lubisz najbardziej?
Pop 1%  1%  [ 1 ]
Rock 31%  31%  [ 32 ]
Techno 8%  8%  [ 8 ]
Metal 29%  29%  [ 30 ]
Jazz\Blues 6%  6%  [ 6 ]
Muzyka klasyczna 3%  3%  [ 3 ]
Rap\hip hop 7%  7%  [ 7 ]
Wszystko po troche 16%  16%  [ 17 ]
Liczba głosów : 104
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Cytuj:
A co do utworu o Wermachcie, to słuchałem wielokrotnie i człowiek, który w wyborczej zjeżdżał za teledysk TVP (przecież że nie Sabaton), robił to raczej ze względów politycznych, a piosenki raz nie przesłuchał. Czasem mam wrażenie, że to gazeta sponsorowana, a na pewno pisana przez partyjnych fanatyków. Mam nadzieję, że nie zacząłem nowego offtopa.

Znam paru dziennikarzy, i telewizyjnych i internetowych. Nie robią tego na zamówienie lecz dla rozgłosu: artykuł trafi na pierwszą stronę i kasa leci. Ale i tak w GW nie jest źle, bo to tylko niektóre artykuły. Te mniej popularne bywają bardzo mądre, lecz kto by je tam czytał :] Jednakże, jak chcesz się pośmiać lub rozpłakać ze żalu to polecam babskie czasopisma :D Opowiedziałbym tu parę historyjek (czasem z nudów wezmę do przeglądnięcia) ale nie ten dział :]

Co do Sabatonu to dobre jest to, że ktoś tam za granicą dowie się trochę o polskiej historii. Albo i my sami - kto z was wiedział o bitwie 700 Polaków przeciwko 40 tysiącom Niemców przed utworem 40 - 1? Ja nie miałem pojęcia.

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Nie robią tego na zamówienie lecz dla rozgłosu: artykuł trafi na pierwszą stronę i kasa leci.
Chyba nie czytałeś nigdy GW w okolicach wyborów czy parad tęczowych :D
Te mniej popularne bywają bardzo mądre, lecz kto by je tam czytał
Dział naukowy i kulturalny "Co jest grane" mają całkiem wporzo, a i ogłoszenia drobne w Stołecznej :D

ŻBNŻOT:
https://www.youtube.com/watch?v=0jgrCKhxE1s
Gdybym umiał grać na gitarze, robiłbym to właśnie tak :D

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

M'cin pisze:
ŻBNŻOT
Czy dobrze myślę, że powinno być ŻNBŻOT. :)

M'cin pisze:
Gdybym umiał grać na gitarze, robiłbym to właśnie tak :D

"Jak byłem młody, to też byłem Murzynem."

Ja to tylko tak bym umiał: http://www.youtube.com/watch?v=ntErp_fIHEY, zwłaszcza fragment 2:00-2:45.

Ostatnio zmieniony 05 sie 2010 10:48 przez Jaahquubel, łącznie zmieniany 1 raz

*
wht
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

witam,
mimo, że to nie do końca moja muzyka: https://www.youtube.com/watch?v=JYszw79zcfA to polecam w całości tym, którzy potrafią docenić prawdziwy talent.
Trzej Królowie mają pewnie więcej lat niż my wszyscy na tym forum razem :D a dają czadu tak, że miło się macha włosami :D

Dodano: 11 sie 2010 01:48

uff, akurat miaem nude i przeczytałem cały wątek od 1 posta, no i:
większość wypowiedzi rock i metal. pojawia się elektronika, i z rzadka coś innego.
u mnie szybciej byłoby przeczytać czego nie słucham, ale paru ulubieńców posiadam, to się podzielę: (kolejność przypadkowa bardziej lub mniej)

Katarzyna Nosowska, solo i z zespołem, za teksty i muzykę. (doceniam też Indios Bravos (Banach+Gutek+tak zwani inni)
międzymiastówka muzykująca Grabaż i Strachy na Lachy
Lao Che (już debiut pod nazwą KOLI zamiótł)
Kawałek Kulki, Pustki, Ścianka, VooVoo, IZrael, stare punkowe składy (za długoby wymieniać (Dezerter, Defekt muzgó, KSU etc), Ztvörki, Psio Crew, Świetliki,
Napszykłat (i inne zespoły PinkPunk Records)
Republika, Obywatel G.C., Grzegorz z Ciechowa (piejo kury pieeeeeejo), Muzykoterapia (trio z Gdańska)
Czesław Niemen, Marek Grechuta, Eugeniusz Rudnik.
ujdzie FISZ solo i w kolaboracjach. Czesław śpiewa, Stan Borys, Lech Janerka,
Kaliber44, Paktofonika (ty też jesteś bogiem), Pokahontaz, Ego (Śliwka Tuitam), Pijani Powietrzem, Rahim solo, Grammatik, WWO, Echo, O.S.T.R., Stasio, L.U.C. (+kanał audytywny), na bidę TeDego niektóre kawałki (trzyha lepiej wchodził), Sistars.
ale też Armia (szczególnie zanim zostali tubą chreścijańską:D), Kazik, kult i kolaboracje, Raz Dwa Trzy, Kury,

tacy bardziej zagraniczni: Moby, prodziże, chemiczni bracia, Daft Punk, Faithless, Björk, Beirut, buraka som sistema, coco rosie, Bobby McFerrin, Laurie Anderson, Lou Reed, Manu Chao, Kate Bush, Sinead O'Connor, Piatnizza, Groove Armada, Gorillaz, Nirvana, R.A.T.M, Cypress Hill, Fat Boy Slim, Massive Attack, Tricky, The Streets, King Cannibal, Gossip, N.O.H.A., Fat Freddy's Drop, Gotan Project, Noir Desir, Goran Bregowicz

Jimi Hendrix Experience, The Doors, Bob Marley, Madness, Sex Pistols, King Crimson, Led Zeppelin, T.Rex, Deep Purple, Dire Straits, Uriah Heep, Louis Armstrong, The Clash, Janis Joplin, Grand Funk

ulubiona opera: Carmen. Lubię w ogóle Bizeta, Wagnera, Bacha, Szopena, Mozarta, Szuberta, Haydna, Liszta, Griega, Ravela, Verdiego, Mussorgskiego, Debussy'ego, Rimskiego-Korsakowa, Czajkowskiego

dawno temu byłem metalowy (głównie black i death): Samael, Cathedral, Tiamat, Carcass, Cannibal Corpse, Death, Pungent Stench, Sepultura etc.

dużo jazzu (za dużo by wymieniać), a tak w ogóle to jungle&drum'n'bass przez cały czas :D (LTJ Bukem, Adam F, Roni Size, Omni Trio, Hatiras, Groove Rider, Photek, PFM, Orbital, Layo& Bushwacka, Aqua Sky, Bad Company, Goldie, High Contras)

ale też Skalpel czy Aphex Twin, u-Ziq

pisałem w miarę jak mi się przypominało, w końcu godzina zacna. Pewnie kogoś pominąłem, przepraszam ;] najwyżej coś dopiszę.:p

Edit: ktoś napisał, że góralska muzyka jest be: posłuchajcie Psio Crew albo bardziej lajtowo Trebunich-Tutek w kolaboracji z Twinkle Brothers Band :)

a w ogóle to mam cały czas jazdę na wyszukiwanie smaczków takich jak Los Tres Reyes, nawet nie gram ostatnio w JA:)

Ostatnio zmieniony 11 sie 2010 12:17 przez wht, łącznie zmieniany 2 razy

*

Ormus n2o
Plutonowy
Plutonowy

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

W takim razie to jest demotywator dla zaawansowanych kompozytorów rock'owych :D
Piosenka jest po prostu doskonała, trzeba naprawdę dobrego nagłośnienia żeby ją ogarnąć :)

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

momo78 pisze:
najbardziej genialny utwór z najbardziej genialnego albumu najbardziej genialnego wykonawcy.

Albo jak ujął to autor objaśnień: czas jest funkcją n gdzie F(n)= F(n-1)+F(n-2).
Ciąg Fibonnacci'ego na swój sposób opisuje matematycznie coś, co można uznać za wzór uniwersalnego piękna (np. ta spirala wpisana w rosnące kwadraty) i bywał obecny w innych dziełach muzycznych (patrz wiki).
Co to za geniusz napisać kawałek do wzoru matematycznego (w dodatku nieswojego)?

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Stridingshadow pisze:
Co to za geniusz napisać kawałek do wzoru matematycznego (w dodatku nieswojego)?

Pewnie żaden. Ja jednak uważam, że kawałek, a przede wszystkim album jest genialny więc...

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Ormus n2o pisze:
https://www.youtube.com/watch?v=LlvUepMa31o
:P Demotywator dla początkujących pianistów jak ja.

Debussy'ego bardzo lubie. Jego biografie przeczytałam jednym tchem :)
Muzyki słucham czesto :)

Moja mała "pasja"

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Obaj macie rację. Zrobienie muzyki pod wzór to nic specjalnego, ale kawałek jest po prostu fajny. Pomysł trochę kojarzy mi się z "Ziemią Jałową" - wszędzie odniesienia do wszystkiego, którymi jarają się znawcy, ale po co?
A jak już jesteśmy przy muzyce, której się nie rozumie na początku:
http://sark.wrzuta.pl/audio/aZ6PNPvKBnj ... art_mother

*

Qbiak
Awatar użytkownika
Szeregowy

Coś dla prawdziwków:

[film]https://www.youtube.com/watch?v=NW7Wzj-RxZc[/film]

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A ja ostatnio trafiłem na wykonawcę, który bardzo mi się spodobał, pomimo "skromnego" zasobu instrumentów w jego utworach.
Oto na pewno wielu dobrze znane Unchained Melody w jego wykonaniu:

[film]https://www.youtube.com/watch?v=w5t1Bodtp_8[/film]

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

lukasamd pisze:
Oto na pewno wielu dobrze znane Unchained Melody

Kiedy miałem jeszcze Pegasusa (żeby nie było firmy Nintendo :D) to miałem właśnie tę muzyczkę w tle 'systemu operacyjnego' :D :D

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Mam dla Was prawdziwą gratkę:
http://listen.grooveshark.com

Przy w miarę szybkim łączu jest to taka ogromna playlista - multum muzyki, a szukajka chodzi na pewno szybciej, niż te na naszych komputerach :D
Nie wiem czy to jest legalne czy nie, wydaje mi się, że nie bardzo, ale projekt jest komercyjny, więc może... może tylko na razie za darmo?

Naprawdę można tam perełki znaleźć - jest chociażby pełny soundtrack z Armageddona, utwory z Rambo, czy nawet Robocopa.
Oczywiście nowej muzyki nie brakuje.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 36  Następna