|
| Starszy szeregowy |
 |
-
-
-
|
witam, mimo, że to nie do końca moja muzyka: https://www.youtube.com/watch?v=JYszw79zcfA to polecam w całości tym, którzy potrafią docenić prawdziwy talent. Trzej Królowie mają pewnie więcej lat niż my wszyscy na tym forum razem a dają czadu tak, że miło się macha włosami 
Dodano: 11 sie 2010 01:48
uff, akurat miaem nude i przeczytałem cały wątek od 1 posta, no i: większość wypowiedzi rock i metal. pojawia się elektronika, i z rzadka coś innego. u mnie szybciej byłoby przeczytać czego nie słucham, ale paru ulubieńców posiadam, to się podzielę: (kolejność przypadkowa bardziej lub mniej)
Katarzyna Nosowska, solo i z zespołem, za teksty i muzykę. (doceniam też Indios Bravos (Banach+Gutek+tak zwani inni) międzymiastówka muzykująca Grabaż i Strachy na Lachy Lao Che (już debiut pod nazwą KOLI zamiótł) Kawałek Kulki, Pustki, Ścianka, VooVoo, IZrael, stare punkowe składy (za długoby wymieniać (Dezerter, Defekt muzgó, KSU etc), Ztvörki, Psio Crew, Świetliki, Napszykłat (i inne zespoły PinkPunk Records) Republika, Obywatel G.C., Grzegorz z Ciechowa (piejo kury pieeeeeejo), Muzykoterapia (trio z Gdańska) Czesław Niemen, Marek Grechuta, Eugeniusz Rudnik. ujdzie FISZ solo i w kolaboracjach. Czesław śpiewa, Stan Borys, Lech Janerka, Kaliber44, Paktofonika (ty też jesteś bogiem), Pokahontaz, Ego (Śliwka Tuitam), Pijani Powietrzem, Rahim solo, Grammatik, WWO, Echo, O.S.T.R., Stasio, L.U.C. (+kanał audytywny), na bidę TeDego niektóre kawałki (trzyha lepiej wchodził), Sistars. ale też Armia (szczególnie zanim zostali tubą chreścijańską:D), Kazik, kult i kolaboracje, Raz Dwa Trzy, Kury,
tacy bardziej zagraniczni: Moby, prodziże, chemiczni bracia, Daft Punk, Faithless, Björk, Beirut, buraka som sistema, coco rosie, Bobby McFerrin, Laurie Anderson, Lou Reed, Manu Chao, Kate Bush, Sinead O'Connor, Piatnizza, Groove Armada, Gorillaz, Nirvana, R.A.T.M, Cypress Hill, Fat Boy Slim, Massive Attack, Tricky, The Streets, King Cannibal, Gossip, N.O.H.A., Fat Freddy's Drop, Gotan Project, Noir Desir, Goran Bregowicz
Jimi Hendrix Experience, The Doors, Bob Marley, Madness, Sex Pistols, King Crimson, Led Zeppelin, T.Rex, Deep Purple, Dire Straits, Uriah Heep, Louis Armstrong, The Clash, Janis Joplin, Grand Funk
ulubiona opera: Carmen. Lubię w ogóle Bizeta, Wagnera, Bacha, Szopena, Mozarta, Szuberta, Haydna, Liszta, Griega, Ravela, Verdiego, Mussorgskiego, Debussy'ego, Rimskiego-Korsakowa, Czajkowskiego
dawno temu byłem metalowy (głównie black i death): Samael, Cathedral, Tiamat, Carcass, Cannibal Corpse, Death, Pungent Stench, Sepultura etc.
dużo jazzu (za dużo by wymieniać), a tak w ogóle to jungle&drum'n'bass przez cały czas (LTJ Bukem, Adam F, Roni Size, Omni Trio, Hatiras, Groove Rider, Photek, PFM, Orbital, Layo& Bushwacka, Aqua Sky, Bad Company, Goldie, High Contras)
ale też Skalpel czy Aphex Twin, u-Ziq
pisałem w miarę jak mi się przypominało, w końcu godzina zacna. Pewnie kogoś pominąłem, przepraszam ;] najwyżej coś dopiszę.:p
Edit: ktoś napisał, że góralska muzyka jest be: posłuchajcie Psio Crew albo bardziej lajtowo Trebunich-Tutek w kolaboracji z Twinkle Brothers Band 
a w ogóle to mam cały czas jazdę na wyszukiwanie smaczków takich jak Los Tres Reyes, nawet nie gram ostatnio w JA:)
_________________ aquila non captat muscas
Ostatnio zmieniony 11 sie 2010 12:17 przez wht, łącznie zmieniany 2 razy
|
|