Teraz jest 07 wrz 2010 16:12

Tematy bez odpowiedzi «» Aktywne tematy

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Mateo320
Post Napisane: 24 lip 2010 11:59
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Witam!

Mam pytanie, czy posiada ktoś liczbę wrogów w poszczególnych sektorach a szczególnie w miastach?

*
  Wyślij e-mail
Starchris
Post Napisane: 24 lip 2010 13:03
Starszy kapral
Starszy kapral

Liczba wrogów zależy od tego jaki poziom trudności sobie zaznaczysz na początku gry. Napisz mi dokładnie z jakiej wersji gry korzystasz. A po za tym jeśli można wiedzieć, to na co potrzebujesz tak szczegółowej wiedzy na temat gry.

Ostatnio edytowano 24 lip 2010 13:05 przez Starchris, łącznie edytowano 2 razy

*
  Wyślij e-mail
Mateo320
Post Napisane: 24 lip 2010 16:19
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Mam polska wersję i gram na Nowicjuszu. A potrzebne mi do tego ze jak juz rozwalę iluś tam wrogów to będę wiedział ile mi jeszcze ich zostało.

*
  Wyślij e-mail
mtl
Post Napisane: 24 lip 2010 18:12
Generał broni
Generał broni

Z tego co wiem to nie ma z góry określonej liczby wrogów w sektorze tak jak to było w edytorze JA2.5. Ilość wrogów jest ustalana dynamicznie, w zależności od poziomu trudności, postępów w grze (np. liczby odbitych miast) i zaprogramowanych zdarzeń (np. wysłanie większej ilości wojsk w celu odbicia Drassen).

Jeżeli już tak bardzo chcesz wiedzieć ilu wrogów ci zostało, możesz podejrzeć ich ilość w sektorze za pomocą kodów (ale to odradzam, psuje przyjemność z gry).

*
  Wyślij e-mail
Starchris
Post Napisane: 24 lip 2010 20:38
Starszy kapral
Starszy kapral

Poniżej masz zestaw ilości wrogów dla trybu początkującego. Ilość wrogów można podać tylko dla sektorów miastowych, gdyż sektory poza miastami są przydzielane we wrogie jednostki całkowicie dynamicznie. Pamiętaj, że ten zestaw jest prawidłowy tylko raz. Jak już zdobędziesz konkretny sektor miastowy, a Deidrana go znowu odzyska to dane z tego zestawu co do tego konkretnego sektora będą błędne.

Musisz nauczyć się mniej więcej wyliczać ilość pozostałych wrogów po ilości przeskoków czerwonego paska u samej góry ekranu gdy to wróg jest w fazie tury. Im mniej przeskoków tym mniej jest wrogów. Jak jest jeden ciągły pasek od początku do końca tury wroga to znaczy, że pozostał tylko jeden wróg.

Na samym dole masz zdjęcie sektora G7, w którym jeden wróg ukrywa się w specyficznym miejscu. W nocy bardzo trudno tego wroga dostrzec i można szukać go bardzo, bardzo długo. Nie zależnie ile razy sektor ten zajmie ponownie wróg ten jeden wróg zawsze będzie w tym miejscu się czaił. Przeciwnik ten ma ustawiony współczynnik (stacjonarny) co oznacza, że choćbyś niewiadomo co robił to on się stamtąd nie ruszy dopóki Ciebie nie zobaczy, lub do niego nie strzelisz.

Jak będziesz miał możliwość to daj później znać czy zestaw był prawidłowy.

POCZĄTEK
A9 – 3

DRASSEN
B13 – 5
C13 – 5
D13 – 5

ALMA
H13 – 20
H14 – 20
I14 – 20
I13 – 20

CAMBRIA
F8 - 11
F9 – 6
G8 – 7
G9 – 11
H8 – 7

GRUM
G1 – 18
G2 – 10
H1 – 10
H2 – 18
H3 – 16

CHITZENA
A2 – 9
B2 – 12

BALIME
L11 – 7
L12 – 7

MEDUNA
N3 – 17 + 3 czołgi
N4 – 18 + 2 czołgi
N5 – 20 + 8 kotów
O3 – 18 + 2 czołgi
O4 – 19 + 1 czołg
P3 – 21 + ewentualnie Deidrana, Eliot, Joe
P3 podziemia – 10 + ewentualnie Deidrana, Joe

SAM SITE
D2 – 9
D15 – 7
I8 – 8
N4 – 18 + 2 czołgi

WIĘZIENIE TIXY
J9 – 11
Podziemia TIXY – 8

WIĘZIENIE KRÓLOWEJ
N7 – 16

DZIKIE KOTY
I16 – 14 kotów

Orta
K4 – 15
Podziemia Orty – 15

OKOLICE MEDUNY
M3 – 13 + 2 czołgi
M4 – 13 + 4 czołgi
M5 – 12 + 3 czołgi
N6 – 15 + 1 czołg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano 24 lip 2010 20:51 przez Starchris, łącznie edytowano 1 raz

*
  Wyślij e-mail
Podziękowali: Mateo320
Mateo320
Post Napisane: 24 lip 2010 21:59
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Dzięki wielkie choć mam przeczucie ze te dane pasują do ja2 zwykłego a nie do wf bo w nim jest więcej ale i tak się przyda w samej wyrzutni rakiet niedaleko drassen naliczyłem 22 wrogów :)

*
  Wyślij e-mail
Starchris
Post Napisane: 24 lip 2010 22:39
Starszy kapral
Starszy kapral

Rzeczywiście, kompletnie nie zauważyłem, że chodzi o Wildfire. Mój błąd. :wall: Myślałem o zwykłej wersji pl. Do Wildfire na chwilę obecną nie będę miał możliwości aby napisać Ci ile gdzie jest wrogów.

Ale możesz zrobić inaczej. Zacznij grę, zrób save i poprzez program "jape" daj któremuś ze swoich najemników detektor promieni (x-ray device) wraz z bateriami. Dzięki temu będziesz miał możliwość zobaczyć na minimapie ile i gdzie są twoi wrogowie o ile oczywiście baterie Ci się nie skończą. W normalnej grze, najważniejsze części do x-ray device są dopiero w Balime.

Ostatnio edytowano 24 lip 2010 22:41 przez Starchris, łącznie edytowano 1 raz

*
  Wyślij e-mail
Mateo320
Post Napisane: 24 lip 2010 23:30
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Tak tak o tym wiem robiłem tak już w zwykłej "dwójce" a niefart chciał ze mi JAPE na win7 nie chodzi :(

*
  Wyślij e-mail
Starchris
Post Napisane: 24 lip 2010 23:45
Starszy kapral
Starszy kapral

Mateo320 napisał(a):
Tak tak o tym wiem robiłem tak już w zwykłej "dwójce" a niefart chciał ze mi JAPE na win7 nie chodzi :(

No jak Ci nie chodzi jak ja używam Windows 7 i mi chodzi jape bez zarzutu. A zainstalowałeś specjalną wersje programu java aby można było otworzyć jape i na nim pracować. Bo bez tej javy ani rusz. Ja używam programu jape wersja 0.32 ENG (jest w download).

Tu masz link do tego programu java:

http://www.filewatcher.com/m/msjavx86.e ... 2.0.0.html

Drugi link od góry jest na pewno sprawny. Podczas instalacji może wyskakiwać komunikat o niezgodności z systemem, ale tym się nie przejmuj i klikaj cały czas dalej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Ostatnio edytowano 25 lip 2010 03:23 przez Starchris, łącznie edytowano 3 razy

*
  Wyślij e-mail
Podziękowali: Mateo320
Mateo320
Post Napisane: 25 lip 2010 10:43
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

A no właśnie mi coś tam pisze ze jawa czegoś nie obsługuje

Ale ja i tak nie chcę grać z kodami (bo dla mnie to kody). Jak na razie fajnie mi sie gra bez kodów a zdobyłem juz 5 miast ;p

Ostatnio edytowano 25 lip 2010 10:48 przez Mateo320, łącznie edytowano 1 raz

*
  Wyślij e-mail
Stridingshadow
Post Napisane: 25 lip 2010 10:58
Generał dywizji
Generał dywizji

Mateo320 napisał(a):
Ale ja i tak nie chcę grać z kodami (bo dla mnie to kody). Jak na razie fajnie mi sie gra bez kodów

W takim razie jeżeli koniecznie chcesz wiedzieć ilu wrogów jest w danym sektorze, wystarczy że po wygranej walce zetniesz im głowy i je policzysz (tak trochę w stylu płk. Kurtza z 'Czasu Apokalipsy').

*
  Wyślij e-mail Tlen
Mateo320
Post Napisane: 25 lip 2010 11:54
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

EE tam ja bym wolał pozacinać im skalpy jak w bękartach można by też wygrawerować im na czole portret Diedarny ;) ale mi chodzi abym wiedział ilość wrogów przed walką

Ostatnio edytowano 25 lip 2010 11:55 przez Mateo320, łącznie edytowano 2 razy

*
  Wyślij e-mail
Starchris
Post Napisane: 25 lip 2010 15:24
Starszy kapral
Starszy kapral

Mateo320 napisał(a):
A no właśnie mi coś tam pisze ze jawa czegoś nie obsługuje ;p

Najprawdopodobniej masz system 64 bitowy, a ta java jest na 32 bitowe systemy. Sprawdź w mój komputer/właściwości jaki masz typ systemu.

*
  Wyślij e-mail
Svean
Post Napisane: 03 sie 2010 20:03
Starszy kapral
Starszy kapral

W WildFire generalnie wrogów jest znacznie więcej - szczerze powiem jednak że nigdy nie liczyłem (najwyżej podliczałem to co się pokazuje w panelu postaci - mój rekord to ponad 1000 typa w 3 doby w WildFire 6.06 na Insane na Iron Manie ;)). Ale przyznam że czasami wrogów może być bardzo dużo zwłaszcza jak uzyskają wsparcie patrolu (lub patrolów) z sąsiednich sektorów. Kiedyś przy próbie odbijania Drassen (Wilfire Insane IM) naraz na sektor kopalni wpadło mi... 144 wrogów (jak wróg atakuje na Twój sektor to sie pokazuje ilu). 2 razy sie wycofywałem z sektora nawet uwzględniając fakt że naraz moze być na planszy max 40 wrogów, niemniej czasem zaczyna brakować amunicji ;)

*

Stridingshadow
Post Napisane: 03 sie 2010 20:51
Generał dywizji
Generał dywizji

Grając w Wildfire v1.13 wysłałem swojego IMP'a z Calico z laserem ACOG'iem i tłumikiem przez pole minowe celem cichego zmiękczenia bazy.
Resztę oddziału ustawiłem w pobliskich zaroślach z dobrym widokiem na bramę główną bazy.
Liczyłem na ciche wejście, a tu alarm i regularna bitwa.
Przypętał się jakiś patrol, i na easy było w sumie z 55 trupów.

*
  Wyślij e-mail Tlen
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2

Najemnicy aktualnie online

Najemnicy przeglądający temat: Brak i 1 gość.