Teraz jest 09 wrz 2010 10:41

Tematy bez odpowiedzi «» Aktywne tematy

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Fisher
Post Napisane: 30 lip 2010 21:47
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Siemka, czy jest jakis bug/trick na szybką naukę strzelectwa?

Za szybką odpowiedź dam Pomógł+

Obrazek

Obrazek

*
  Wyślij e-mail
Starchris
Post Napisane: 30 lip 2010 21:53
Starszy kapral
Starszy kapral

Ile się ograłem w serie JA2 to nie spotkałem się z bugiem na szybkie strzelanie. A co, znalazłeś jakiś trik i nas sprawdzasz czy po prostu poszukujesz ?

*
  Wyślij e-mail
Stridingshadow
Post Napisane: 30 lip 2010 21:56
Generał dywizji
Generał dywizji

Myślę, że poza zakupem kilku sztuk niezawodnej broni maszynowej na tanią amunicję (np. 9*18) i kilku skrzyń amunicji, oraz wywaleniem wszystkiego (ogień pojedynczy), nie ma jakiejś konkretnej metody.
Jeżeli Twoja postać nie umie strzelać, to pomaga strzelanie do czegokolwiek, jeżeli ma te 80+, to może walczyć, i szybko się uczy.

*
  Wyślij e-mail Tlen
Starchris
Post Napisane: 30 lip 2010 22:04
Starszy kapral
Starszy kapral

Z tego co zaobserwowałem podczas moich gier to chyba najemnik się uczy o wiele szybciej strzelectwa jeżeli strzela z broni o jak najkrótszym zasięgu. Dlatego wydaje mi się, że najszybciej się nauczysz strzelając z shotgun'a. Każdy śrut w naboju do shotgun'a liczy się jako pojedyńczy strzał, więc jeden strzał z shotgun'a to jak kilka strzałów pojedyńczych. Ale na 100% nie jestem pewien.

Możesz sobie to sprawdzić w statystykach najemnika w Laptopie. Strzel z shotgun'a a zobaczysz, że najemnikowi przybyło nie o jeden strzał więcej a o kilka więcej.

*
  Wyślij e-mail
Kelly
Post Napisane: 30 lip 2010 23:51
Sierżant
Sierżant

Tylko załaduj amunicje śrutową a nie kulową :P

*
  Wyślij e-mail WWW
Stridingshadow
Post Napisane: 31 lip 2010 06:50
Generał dywizji
Generał dywizji

Kelly napisał(a):
Tylko załaduj amunicje śrutową a nie kulową :P

Good point, sam chciałem to powiedzieć.
Z drugiej strony mam wrażenie, że z tanią amunicją pistoletową wyjdzie dużo... taniej.

*
  Wyślij e-mail Tlen
Fisher
Post Napisane: 31 lip 2010 09:52
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

kasa to nie problem

Dzieki za odpowiedzi zaraz wypróbuje jak dziala dam edita

@Ten z shotgunem nie działa z 20 skrzyn srutu wypakowałem Irą nawet jeden punkt nie wskoczył
Ten z 9x18 równiez
No nic bedę ja szkolic dalej

Obrazek

Obrazek

Ostatnio edytowano 31 lip 2010 10:04 przez Fisher, łącznie edytowano 1 raz

*
  Wyślij e-mail
Stridingshadow
Post Napisane: 31 lip 2010 10:19
Generał dywizji
Generał dywizji

Fisher napisał(a):
@Ten z shotgunem nie działa z 20 skrzyn srutu wypakowałem Irą nawet jeden punkt nie wskoczył
Ten z 9x18 równiez

Spróbuj zatem strzelać do rzeczy zniszczalnych (czyli rozpoznawanych przez grę jako cel).
Pamiętam, że w czystym JA2 jakieś cieniasy z mojego teamu potrafiły podbić um. strzeleckie rozwalając zamek w drzwiach.

*
  Wyślij e-mail Tlen
BazylPluszak
Post Napisane: 31 lip 2010 10:22
Szeregowy

A ten trik z rzucaniem noży przez okno nie nabija oprócz zręczności również strzelania ? bo coś mi się kojarzy, że tak można szybko się podciągnąć w strzelectwie ... tyle że nie wiem jak jest w 1.13 bo jeszcze nie grałem na tym modzie.

*
  Wyślij e-mail
Starchris
Post Napisane: 31 lip 2010 13:28
Starszy kapral
Starszy kapral

Fisher napisał(a):
Ten z shotgunem nie działa z 20 skrzyn srutu wypakowałem Irą nawet jeden punkt nie wskoczył. Ten z 9x18 również.

Aż trudno mi uwierzyć, że żaden punkt Ci nie został dodany. Powiedz nam lepiej w co Ty w takim razie strzelałeś. StridingShadow ma rację, musisz strzelać w coś co gra uznaje za cel, a nie co Tobie się wydaje że jest celem.

*
  Wyślij e-mail
Stridingshadow
Post Napisane: 31 lip 2010 14:11
Generał dywizji
Generał dywizji

Fisher napisał(a):
Ten z 9x18 równiez

Weź Irę, daj jej jakiś dobry pm (ew. karabinek na amunicję pistoletową) z laserem, tłumikiem i lunetą, dużo amunicji, noktowizor oraz doświadczonego najemnika z identycznym wyposażeniem (jako ochronę, gdyby coś poszło nie tak).
Rób nocne rajdy na patrole podmiejskie.

W.wym sprzęt (+ niewielki dystans) powinien zapewnić Irze dość realne szanse trafienia w korpus, a jej niskie umiejętności strzeleckie powinny szybko ulec poprawie (ze względu na wysoką inteligencję nawet o kilka pkt. na walkę).

*
  Wyślij e-mail Tlen
M'cin
Post Napisane: 31 lip 2010 15:42
Starszy kapral
Starszy kapral

Zasłyszane, nie sprawdzone. Jeśli będziesz zakładał ładunki wybuchowe i je rozbrajał, będziesz dostawał zn. ład. wyb. i intel. Gdy ten drugi wskaźnik ci podskoczy, wszystkie skille będą szły szybciej. Ale szkolenie w ten sposób Iry to będzie duuuużo save/loadów ;P

*
  Wyślij e-mail
Stridingshadow
Post Napisane: 31 lip 2010 16:15
Generał dywizji
Generał dywizji

M'cin napisał(a):
Jeśli będziesz zakładał ładunki wybuchowe i je rozbrajał, będziesz dostawał zn. ład. wyb. i intel. Gdy ten drugi wskaźnik ci podskoczy, wszystkie skille będą szły szybciej.

Sprawdzone.
Inna sprawa, że w v1.13 bardzo łatwo zginąć rozbrajając ładunek wybuchowy/minę.

*
  Wyślij e-mail Tlen
Kelly
Post Napisane: 31 lip 2010 19:06
Sierżant
Sierżant

Strzelaj do drzew, mi często wyskakiwał dodatkowy punkt w umiejętnościach za strzelenie w drzewko :)

*
  Wyślij e-mail WWW
Svean
Post Napisane: 01 sie 2010 09:44
Starszy kapral
Starszy kapral

Hmmm...
Wydaje mi się że gdzies po drodze od czystego ja2 do v1.13 zagineła mozliwość podbijania celności strzelaniem w zamki.
A za strzelanie w drzewka chyba nigdy punktów nie było.

Nie jestem pewiem ale chyba wciąż działa upgrade celności przy strzelaniu do wron/kruków obsiadających gnijące ciała (parę dni po bitwie). Oczywiście trzeba coś trafić.

Ale najlepszy sposób to oczywiście strzelanie do wroga. Kiedyś bawiłem sie tak że jak nie było wielkiego zagrozenia to waliłem gościom po nogach żeby przewrócic i zdjąć troche energii a zabrać jak najmniej HP - za kazde trafienie jest bonus do celności (po kilku zwykle celność rośnie), ew. waliłem z amunicji glasera do gości w grubych kamizelkach z kiepskimi broniami lub bez amunicji (żeby nie oddali). Niemniej od jakiegoś czasu gram tylko na Iron Manie (bez sejvów w trakcie walki) więc ryzyko za dużę ale przy sporej ilości walk statystyki i tak rosną bardzo szybko.

Ostatnio edytowano 01 sie 2010 09:45 przez Svean, łącznie edytowano 1 raz

*

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2

Najemnicy aktualnie online

Najemnicy przeglądający temat: Brak i 1 gość.