Teraz jest 01 sie 2010 00:05

Tematy bez odpowiedzi «» Aktywne tematy

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Wybór strony « Poprzednia  1, 2, 3  Następna »
Autor Wiadomość
yahooo
Post Napisane: 11 lip 2008 23:01
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

fajny najemnik, często go miałem od początku, szkoda tylko że kłóci sie z rosyjskimi zabójcami.... :evil

*
  Wyślij e-mail
Perry
Post Napisane: 24 wrz 2008 23:28
Starszy sierżant
Starszy sierżant

lukasamd napisał(a):
Głos ma całkiem fajny, odzywki też nie najgorsze

No jak mogli zrobić z kogoś idiote jak nie z Gontarskiego. Mówi jak down, teksty też ma jak down.
Owszem do wywarzania drzwi sie nadaje, nazywam to - otwieranie zamków (ekspert).
Mimo, że jest rodakiem nie wezmę go za żadne skarby.
P.S. Jedyne co mi sie w nim podoba to to w jaki sposób trzyma karabin w pozycji stojącej, a do tego z kolei pasowałby tekst "czwórkami proszę". ;)

*

Olinka
Post Napisane: 24 wrz 2008 23:37
Porucznik
Porucznik

Wziełam go bo Polak ale podziekowałam jak mi wyskoczył z "Marią..."

*
  Wyślij e-mail
Loucipher
Post Napisane: 04 lis 2009 15:19
Starszy kapral
Starszy kapral

Szkoda tylko, że o ile na początku Steroid jest dość tani, o tyle jego cena po zyskaniu kilku poziomów rośnie do astronomicznych rozmiarów. Powyżej 6. poziomu nie opłaca się go trzymać...

"Fight for freedom, kill for cash, play for fun."

*
  Wyślij e-mail
Stridingshadow
Post Napisane: 04 lis 2009 15:33
Generał dywizji
Generał dywizji

Loucipher napisał(a):
Szkoda tylko, że o ile na początku Steroid jest dość tani, o tyle jego cena po zyskaniu kilku poziomów rośnie do astronomicznych rozmiarów. Powyżej 6. poziomu nie opłaca się go trzymać...

Opłaca się, jest silny, zdrowy i dobrze strzela, jest świetnym mechanikiem. Jego jedyną wadą jest marna zwinność (ale i nad tym można popracować.
Steroid & Grizzly to dobry team, Grizzly taszczy swój karabin i granatnik p.panc, a Steroid taszczy swój karabin, zestaw narzędzi i amunicję do granatnika Grizzly'ego.
Jednym słowem, Steroid oprócz strzelca i technika jest też amunicyjnym. To ważna rola, szczególnie że podczas walki nie można korzystać z inwentarzu pojazdu i całą zapasową amunicję do broni ciężkiej trzeba nosić przy sobie.

*
  Wyślij e-mail Tlen
Loucipher
Post Napisane: 04 lis 2009 16:18
Starszy kapral
Starszy kapral

Tylko pod tym warunkiem dałbym mu jeszcze 1-2 poziomy u siebie. Tylko po co trzymać bardzo drogiego muła?

"Fight for freedom, kill for cash, play for fun."

*
  Wyślij e-mail
Stridingshadow
Post Napisane: 04 lis 2009 16:28
Generał dywizji
Generał dywizji

Loucipher napisał(a):
Tylko pod tym warunkiem dałbym mu jeszcze 1-2 poziomy u siebie. Tylko po co trzymać bardzo drogiego muła?

Bo w odróżnieniu od np. takiego Bull'a czy Razor'a, Steroid jest świetnym mechanikiem (ma speckę z elektroniki, bez tego naprawa sprzętu elektronicznego idzie jak krew z nosa) który naprawi każdą sztukę zdobycznego sprzętu, a także skutecznie ostrzela każdego atakującego żołnierza.
Uważam że najmując kogokolwiek powinniśmy starać się wykorzystać jego umiejętności (bo i tak za nie płacimy).
Jeżeli ktoś jest dobrym strzelcem to będzie wspomagał oddział skutecznym ogniem.
Jeżeli jest dobrym technikiem to naprawi co trzeba i otworzy każde drzwi.
Jeżeli ma sporo siły to może nosić kilka dodatkowych pocisków granatnikowych itp...
Osobiście nie potrafię grać bez Steroid'a. Od początku do końca spełnia moje wymagania.

*
  Wyślij e-mail Tlen
lukasamd
Post Napisane: 04 lis 2009 17:17
Generał
Generał

IMO mechanik z niego kiepski... może i przydaje się do naprawiania elektroniki, ale nie zamków / skrytek / itp - na jego miejsce stanowczo wolę Trevora, który przynajmniej nie wejdzie na leżącą przed nim minę bez wcześniejszego poinformowania mnie o jej istnieniu.

Dlaczego go przekreślam? Bo w wypadku wszystkich oryginalnych części Jaggedów i modów nie związanych z JA2 1.13 po prostu robi on za tragarza... co prawda może walczyć i to nawet nieźle, ale nie lubię wydawać kasy tylko na nośnik dodatkowego sprzętu dla trzonu oddziału... zawsze można np. zrezygnować z ochraniaczy na nogi, a wtedy każdy najemnik w oddziale ma kilka/kilkanaście % ekwipunku więcej do wzięcia. Poza tym jakoś nie przypadł mi go gustu jego charakter i odzywki, zaś fakt, że jest z Polski, nie ma dla mnie żadnego wpływu.

*
  Wyślij e-mail WWW
Samir
Post Napisane: 04 lis 2009 22:28
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Gdyby go Static przebijał w otwieraniu zamków to ba - zrozumiałbym. Jednak najsłabszy Barry (on również ma takie same skille jak Gontarski, bardzo wysoką inteligencje, dobre zręczności oraz parametry dodatkowe ogólnie lepsze niż on - cena ponad 2 x niższa od tego snajpera-tragarza) radził sobie z drzwiami budynków w drugim sektorze Omerty za przeważnie drugim trzecim. Jak Steroidowi udawało się wytrychem utworzyć za 4-5 to było dobrze. No oczywiście Bobby otwierał wszystko za pierwszym razem łomem ale wiązało sie to z tym że po takiej akcji drzwi nadawały się ledwo co na opał. Ale Arulco ciepły kraj więc dodatkowa klima się przyda.

Ja ostatnio bawię się takim składem tanich inteligentnych bolków i zobaczę co mi z tego wyjdzie ;) Gram sobie NPC, Steroidem, Buns, oraz Barrym i szczerze fajnie się gra. Na razie zbieram kapuchę i doświadczenie bo nie pójdę nimi jeszcze np. na Almę bo przy poziomie Wildfire-a nie wiem czy by doszli chociaż do pierwszych zasieków ale szybko sie uczą bo poza naszym rodakiem wszyscy mają inteligencje na wysokim poziomie i zakuwają wiedzę bardzo aktywnie.

PS. Pragnę przypomnieć jednak najważniejszą sprawę. Moje obserwacje i wnioski które tutaj wysuwam wynoszę z moda Jagged Alliance 2: Wildfire ! Wszelkie rozbieżności mogą być ewentualnie spowodowane modyfikowaniem statystyk w różnych wersjach i różnym poziomem trudności dlatego różnice zdań mogą mogą mieć stąd przyczynę.

*
  Wyślij e-mail
Perry
Post Napisane: 10 lut 2010 08:13
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Tak jako ciekawostka. W CE bedzie mial zmienione umiejetnosci. Konkurencja dla Grunthera

*

Olinka
Post Napisane: 10 lut 2010 12:31
Porucznik
Porucznik

Perry napisał(a):
Tak jako ciekawostka. W CE bedzie mial zmienione umiejetnosci. Konkurencja dla Grunthera

i słusznie tez bym chciała miec dobrego polskiego najemnika ;)

*
  Wyślij e-mail
Cichacz_32
Post Napisane: 03 kwi 2010 09:04
Szeregowy

Odkopie ten temat.

Ten najemnik jest gorszy niż Barry.

Mimo że jest polakiem to go nigdy nie biorę do składu.

*
  Wyślij e-mail
Ormus n2o
Post Napisane: 03 kwi 2010 14:50
Starszy kapral
Starszy kapral

No cóż jeśli chodzi o walkę to nie wiem bo brałem go jedynie jako heavy support ale jeśli chodzi o noszenie amunicji czy naprawę to jest bardzo dobry. A strzelectwo też ma na tyle wysokie że się sam obroni.

*
  Wyślij e-mail
Stridingshadow
Post Napisane: 03 kwi 2010 15:12
Generał dywizji
Generał dywizji

Ormus n2o napisał(a):
A strzelectwo też ma na tyle wysokie że się sam obroni.

Powiedziałbym, że poradzi sobie w większości sytuacji, nawet tych ofensywnych.
Ponadto Barry ma ten minus, że pływa stylem obuchowym (jak siekiera).

*
  Wyślij e-mail Tlen
Pavcio
Post Napisane: 03 kwi 2010 17:33
Starszy sierżant
Starszy sierżant

U mnie standardowy czlonek druzyny. Lubie, go:
- bo Polak
- bo nie lubi Rosjan
- bo ma pi.rdolniecie w lapie
- bo ma zdrowia od cholery
- startuje z wystarczajacym strzelectwem
- nadaje ie do otwierania zamkow

Fakt, na poczatku boli troche niska zwinnosc, ale z czasem sie to wytrenuje do odpowiedniego poziomu. Inteligencja niewysoka, troche dluzej to srubowanie najemnika trwa, ale da sie rade. Obecnie gram w RR (opinie o modzie zapodam gdzie indziej, btw podoba mi sie), Steroid sobie radzi bez problemu, zwlaszcza ladnie obija pyski jak kogos dojedzie zza winkla. Jesli chodzi o charakter i odzywli- fakt, mniemanie zdeczka wysokie o sobie, ale jakos mi to nie przeszkadza, inni uwazaja go za idiote, kij z nimi, Steroid wazniejszy.

*
  Wyślij e-mail
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Wybór strony « Poprzednia  1, 2, 3  Następna »

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Najemnicy aktualnie online

Najemnicy przeglądający temat: Brak i 1 gość.