Teraz jest 07 wrz 2010 16:13

Tematy bez odpowiedzi «» Aktywne tematy

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Wybór strony 1, 2  Następna »
Autor Wiadomość
Len
Post Napisane: 13 mar 2007 15:10
Generał broni
Generał broni

Jagged Alliance 2 v1.13 Urban Chaos
Będzie po polsku!

5 marca br. to kolejny przełomowy dzień dla polskiej sceny moderskiej a już na pewno dla naszej grupy. W tym właśnie dniu po niedługiej rozmowie wil473 przesłał szefowi IS 1.13 UC w wersji beta... tym sposobem Len jest pierwszą w polsce osobą, która miała przyjemność grać w tą modyfikację!

Jak już pewnie wyczytaliście z tematu, a nawet jeśli nie to wywnioskowaliście z newsa - będzie polska wersja modyfikacji JA2 1.13 Urban Chaos!! Premiera nastąpi w niedługim czasie, najprawdopodobniej równo z premierą angielskiej wersji a ta zbliża się wielkimi krokami, gdyż właśnie rozpoczeto oficjalne beta testy... a Len siłą rzeczy stał się także beta testerem modyfikacji co można uznać za kolejny sukces. [czytaj dalej...]

To jest właśnie to coś nad czym Iron Squad kombinowało podczas trwania prac nad dwoma innymi projektami o których już wiedzieliście ;) Plany spolszczenia tej modyfikacji powstały już kilka miesięcy temu lecz dopiero teraz wzięliśmy się do roboty. Nie rozpisuję się bo wszystko co chciałem powiedzieć wymieniłem już w newsie :) Mam nadzieję, że jesteście zadowoleni ;)

Ostatnio edytowano 01 sty 1970 02:00 przez Len, łącznie edytowano 2 razy

*
  Wyślij e-mail
lukasamd
Post Napisane: 13 mar 2007 16:20
Generał
Generał

A mi się wydaje że to chyba zrobicie najszybciej ze wszystkich spolszczeń no chyba że w UC 1.13 zaszły naprawdę poważne zmiany - jeżeli nie to większość plików chyba jeszcze macie więc przynajmniej proces samego tłumaczenia będzie trwał bardzo krótko ;)

PS: SOG PL, RR PL a teraz UC 1.13 PL... powiedzcie mi tylko JAK mam znaleźć na to wszystko czas :D

*
  Wyślij e-mail WWW
Len
Post Napisane: 14 mar 2007 15:32
Generał broni
Generał broni

No za wiele do roboty to nie ma, ale należy pamiętać o tym, że będziemy dostawali poprawione pliki, których polskie wersje będziemy musieli zaktualizować, a to może być męczące.

Ogólnie coś ta wiadomość nie wzbudziła zainteresowania. Wszyscy zajęci SOGiem? ;)

*
  Wyślij e-mail
lukasamd
Post Napisane: 14 mar 2007 17:08
Generał
Generał

Nie wszyscy - ja nie gram w SOGa na razie więc napisałem :D

Jeżeli nie będzie dużo prac to kiedy możemy spodziewać się spolszczenia? Albo nie, źle zadane pytanie bo UC 1.13 jeszcze nie ma (jest beta), ile potrwają "na oko" prace nad spolszczeniem?

*
  Wyślij e-mail WWW
Len
Post Napisane: 14 mar 2007 17:12
Generał broni
Generał broni

To zależy ile na to będziemy mieli czasu, ale myslę że w tydzień lub dwa na pewno się wyrobimy. Praktycznie rzecz biorąc do przetłumaczenia jest tylko instrukcja i readme, cała reszta to teksty które już kiedyś przetłumaczyliśmy. Ale to wcale nie znaczy, że będzie łatwo, wszystkie teksty trzeba najpierw sprawdzić aby upewnić się, że nie uległy zmianom a dopiero potem przekopiować.

*
  Wyślij e-mail
snick
Post Napisane: 14 mar 2007 22:44
Podporucznik
Podporucznik

Ja się cieszę... Kiedy wyjdzie wersja spolszenia UC na 1,13 (no i sam mod oczywiście), porzucam SOGa i wracam do miejskich klimatów. :P Denerwują mnie problemy z save'ami na w UB, z którymi zmagać się też muszę w SOGu. W UC nie miałem takich problemów.

*
  Wyślij e-mail WWW
lukasamd
Post Napisane: 14 mar 2007 23:18
Generał
Generał

snick napisał(a):
porzucam SOGa i wracam do miejskich klimatów. :P

Ja zrobię to z tych samych powodów jeżeli zrobię (ale chyba najpierw przejdę :P). Wygląda na to że trzeba zacząć grać szybciej niż planowałem... Hm..

@Len - skoro grałeś już w wersję beta moda - czy przejście na 1.13 jest BARDZO odczuwalne (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) czy raczej nie za bardzo.

*
  Wyślij e-mail WWW
Len
Post Napisane: 21 mar 2007 13:59
Generał broni
Generał broni

Sorry, że tak późno odpowiadam, zapomniałem.

Czy ja wiem, zmieniło się tylko to co wprowadza 1.13, czyli same nowości techniczne, sektory są te same, postacie te same, bronie te same, wszystko to samo z tą różnicą, że możemy uruchomić grę w wyższej rozdzielczości, nasi najemnicy nie mają wzroku 360 stopni, wrogowie mogą wchodzić na dach itp. Połączenie 1.13 z UC nie ma dużego wpływu na grę ale mimo to jeśli ktoś już przeszedł zwykłe UC powinien zagrać także w UC 1.13.

A co mi się najbardziej podoba? Chyba to, że milicja w pierwszym sektorze jest także na dachach dzięki czemu lepiej radzą sobie z wrogiem, a dla nas zostaje więcej sprzętu.

*
  Wyślij e-mail
snick
Post Napisane: 21 mar 2007 15:50
Podporucznik
Podporucznik

Cytuj:
a dla nas zostaje więcej sprzętu.

Właśnie, da się ustawić, żeby trupy zostawiały po sobie cały posiadany sprzęt, tak, jak w 1,13? :> Przypuszczam, że tak, ale wolę się upewnić. :P

*
  Wyślij e-mail WWW
lukasamd
Post Napisane: 21 mar 2007 16:26
Generał
Generał

No to byłoby bardzo dobra na początek grania bo zdobycie sprzętu w Urban Chaos a właściwie sam początek jest chyba najtrudniejszy ;)

*
  Wyślij e-mail WWW
Len
Post Napisane: 24 mar 2007 15:07
Generał broni
Generał broni

Jak dla mnie to był jeden z najlepszych momentów. Głównie dlatego, że w żadnej innej modyfikacji jeszcze nie było czegoś takiego.

Prace nad 1.13 Urban Chaos potrwają krócej niż myślałem, praktycznie rzecz biorąc jedyne co musimy zrobić to porównać pliki EDT, przekopiować to co nie uległo zmianie oraz przerzucić teksty z niektórych plików EDT do XMLów. No i oczywiście przetłumaczyć te teksty, które uległy zmianom.

wil473 milczy ale mi chyba zdradzi na kiedy planuje premierę. Dowiem się i jeśli to nie bedzie zbyt prędko to na pewno uda nam się ją zrobić jednocześnie :)

*
  Wyślij e-mail
lukasamd
Post Napisane: 24 mar 2007 16:03
Generał
Generał

Co do początku w UC - no było bardzo realistycznie bo ludzie wysiadali bez sprzętu z samolotu ale z drugiej strony lotnisko wyglądało raczej na jakieś towarowe i to IMO psuło nieco wrażenie - te drugie w Danubii to już było coś a najlepsze widziałem w Shady Job ;)

A teraz sama premiera - no to będzie chyba najkrótszy a przynajmniej najłatwiejszy z projektów IS :)

*
  Wyślij e-mail WWW
Len
Post Napisane: 26 mar 2007 13:52
Generał broni
Generał broni

Że najłatwiejszy? Tego nie byłbym taki pewien bo nigdy nie wiadomo co tam wyskoczy, a z doświadczenia wiem, że problemy lubią wyskakiwać na ostatnią chwilę lub gdy już za późno jak to było w przypadku Vietnam SOG '69.

Sam proces tłumaczenia zapowiada się na niezwykle prosty. Jedynym problemem mogą być aktualizacje Wila473 bo jak wiadomo jest to wersja BETA. Na szczęście powiedział, że będzie mnie informował o tym co dokładnie się zmieniło.

*
  Wyślij e-mail
lukasamd
Post Napisane: 26 mar 2007 15:27
Generał
Generał

No ale to chyba polonizacja w etapie spolszczania gry zajmuje najwięcej czasu no nie? ;) A zresztą - nie od was zależy tylko od premiery UC 1.13 w ogóle :P podobnie z Renegade Republic.

*
  Wyślij e-mail WWW
Len
Post Napisane: 27 mar 2007 00:10
Generał broni
Generał broni

No niby tak. A czy premiera zależy od nas? Tak - o ile się wyrobimy bo jeśli nie to sami sobie ustalimy datę premiery xD

*
  Wyślij e-mail
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Wybór strony 1, 2  Następna »

Strefa czasowa: UTC + 2

Najemnicy aktualnie online

Najemnicy przeglądający temat: Brak i 1 gość.